HosIda

Samtaleterapi HosIda


Hvad kan samtaleterapi hjælpe med?

  • Stress, angst eller let depression
  • Nedsat selvværd og selvtillid
  • Søvnløshed  
  • Rådvildhed omkring hvem du er og hvor du skal hen i livet 
  • Alle former for sorg 
  • Problemer i parforholdet
  • Barnløshed
  • Problemer med at tiltrække en partner
  • Skilsmisse
  • Ensomhed mm.

Men har du andre problemstillinger er det også muligt, at psykoterapeutiske samtaler kan hjælpe, da psykoterapi også kan bruges til at arbejde med personlig eller spirituel udvikling, der ikke lige står ovenfor eller som omfatter en diagnose.

Er du lige nu  stresset, kriseramt, deprimeret, angst eller fastlåst i en ubehagelig tilstand eller situation?

Så behøver du ikke at være alene i processen og du behøver heller ikke, at have en diagnose for at opleve svære livskriser eller for, at behøve hjælp til at komme igennem det hele.

Der er stor forskel på, hvor godt vi er udstyret til at klare psykiske problemstillinger og de mange op og nedture livet byder os i øvrigt.

Hvad end årsagen er til, at du læser disse linjer netop nu og måske overvejer om et psykoterapeutisk forløb kan hjælpe dig, så kan du altid kontakte mig på  +45 24 20 41 73 og finde ud af om psykoterapi er noget for dig.

At vove. Hvis du tøver med at henvende dig, kan det være fordi det faktisk kræver en hel del mod, at bede om hjælp fra andre. At se i øjnene, at man ikke kan mestre den udfordring man oplever, er svært for de fleste.

Men tør du tage dit liv op til fornyet overvejelse og tør du afdække nogle de dybereliggende årsager, der er for din problematik og tør du række ud efter hjælp, så har du allerede taget et kæmpe skridt i den rigtige retning, og så er der hjælp at hente i psykoterapien.

Der lige så mange årsager til at klienter vælger at gå ind i et psykoterapeutisk forløb, som der er sandkorn på en strand. Fælles for dem er dog, at de er kommet til et vendepunkt i livet, hvor nok er nok og en ny sti må søges.

I et psykoterapeutiske forløb hos mig, bliver de vanskeligheder, du oplever søgt afhjulpet gennem en række fortrolige samtaler, der hjælper dig med at bearbejde og balancere dig og dit og hele tiden med det formål at højne din livskvalitet mest muligt.

Hvor længe du skal gå i terapi, kommer helt an på din problemstilling og hvordan arbejdet spænder af. Nogle går i terapi i nogle måneder, mens andre går i terapi i flere år.

 


Hvem har glæde af samtaleterapi?

Samtaleterapi er for dig, der ønsker at opnå større selvindsigt

Samtalterapi kan være det, du har brug for, hvis du for eksempel er kommet i en situation, hvor du oplever stor følelsesmæssig smerte eller, hvor du er i en menneskelig krise grundet tab af en nærtstående.

Men det kan også være at du oplever en eksistentiel krise, hvor du ikke kan finde op og ned på hvem du er mere, eller hvor du hører hjemme. Måske har du en kronisk lidelse, der gør dit hverdags liv svært eller du er pårørende til en syg person. 

Det er min erfaring at samtaleterapi kan hjælpe mennesker med stress, angst eller let depression eller en cocktail af flere lidelser. Men det er også min erfaring, at en række andre menneskelige forhold kan bearbejdes og ændres til det bedre, ved hjælp af samtaleterapeutiske samtaler .

Det er langtfra alle der henvender sig, som ligefrem har fået en medicinsk diagnose, der sætter deres symptomer ind i en kasse med navn på. Og om du kommer med en diagnose eller ej er ikke vigtigt.

Jeg tager altid udgangpunkt i dig og din problemstilling lige nu, med eller uden diagnose og henviser naturligvis til læge, hvis der er grund til at antage, at du har brug for en diagnose eller mere hjælp end den jeg kan give dig. 

Årsagen til din henvendelse er formentlig, at du bærer på en række symptomer på ubalance i din krop og sind, som du bare gerne vil af med. Det kan også være, at du bare ønsker, at ændre noget ved dig selv, som du ikke syntes er, som du gerne vil det er.

Dit terapeutiske forløb bestemmes af de centrale temaer i dine problemstillinger og jeg anvender de mest relevante metoder i din terapi.

Jeg tilretter terapien undervejs i dit forløb, alt efter hvordan du udvikler dig. Ved vores første session, vil jeg søge at afklare, hvilke problemstillinger du står med og hvad der er centralt og ud fra det vurdere om jeg kan hjælpe dig og hvordan. 

Problemstillinger kan sjældent deles meget skarpt op, dertil er livet for komplekst. Men for nu at gøre tingene lidt mere håndterbare, har jeg tilstræbt at beskrive dem, lidt mere firkantet med brug af diagnostiske termer.

Under fanen Vidensbank i menuen kan du derfor ved at rulle ned på menuen, læse kort om hvordan psykoterapi er relevant for henholdsvis stress,angst og depression og hvilken erfaring jeg har med lige det.

Det er dog vigtigt at huske på, at du sagtens kan have udfordringer der ikke lige passer ind under de tre nævnte kategorier og dermed i en klar diagnostisk kasse. Du kan sagtens have andre svære udfordringer, der er velegnede til et psykoterapeutisk forløb og hvor du kan opnå personlig udvikling. 

Kontakt mig og find ud af om psykoterpi kunne være noget for dig for på telefon +45 24 20 41 73 eller via kontaktTelefon (+45)2420 4173 |   Mail:hosida@hosida.dk  |   Kontaktformular


Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk