HosIda

Hvad er coaching


Coaching

Hvad er Coaching?

Coaching er hverken rådgivning eller vejledning og slet ikke terapi. Coaching er simpelthen en metode du kan bruge til at udforske et fokusområde, som du har valgt, med henblik på at du selv finder svarene. Coaching egner sig ikke til at arbejde med dybereliggende psykologiske problemstillinger.

Som din coach er det min opgave at støtte dig undervejs, så du aldrig står helt alene med din forandrings proces. Samtidig er det dog min opgave som coach, kun at hjælpe dig lige præcis så meget, som du har brug for.

Som din coach er jeg din solide støtte hele vejen og går hverken bagved eller foran, men ved siden af dig, hvor jeg motiverer dig via relevante spørgsmål der er er designet specifikt til, at belyse dit valgte fokusområde med nye vinkler, som hjælper dig frem til svarene. 

Coaching er relevant, hvis du ønsker at arbejde med dine muligheder i nuet og i fremtiden. Har du behov for at arbejde med de ubevidste blokeringer, der måtte ligge til grund for, at du ikke er afklaret eller er nået i mål med dine målsætninger, er det mere psykoterapi du har brug for.

Coaching foregår på den måde, at jeg stiller dig relevante spørgsmål for din process, der hjælper dig til at finde dine svar. Coaching viser sig at være er rigtigt godt redskab i forbindelse med afklaring og karriereskift samt  jobsøgning og jobafklaring. Men Coaching giver lige så meget succes når det kommer til afklaring af familieforhold, personlige livsmål og kæresteforhold.

Det vil altid være din indsats og motivation, der afgør hvor hurtigt du bevæger dig i processen og  altid dig, der gennem din indsats får tingene til at ske. Men det tilstræbes altid, at dit forløb bliver så effektivt og kortvarigt som overhovedet muligt.


Personlig coaching

Personlig coaching er for dig, der har brug for en professionel coach til at hjælpe dig med, at ændre ting i dit liv, der ikke længere fungerer.

Personlig coaching er en investering i dit personlig liv og kan med fordel anvendes, hvis du har ambitioner om at få overblik over dit livs retning.

Med personlig coaching får du en effektiv måde at hæve dig selv op i helikopter perspektiv på og få overblik over, hvordan det går med at få opfyldt dine ambitioner og hvordan du kan ændre på dem, der ikke er opfyldt endnu. 

Personlig coaching  kan hjælpe dig med at skabe nye fremskridt i alle dele af dit personlige liv og være medvirkende til, at du sætter dig over i føresædet og for alvor begynder at sætte kursen, mod de mål du inderst inde ønsker at opfylde. Som din coach er jeg den der puffer dig venligt i den retning du gerne vil også når det er svært.

Som din personlige coach kan jeg hjælpe dig med:

  • At afklare hvad du vil med dit liv, det være sig kropsligt, psykisk og eller åndeligt 
  • At sammensætte en realistisk plan for hvordan du når derhen hvor du ønsker.
  • At gennemføre planen til du er i mål.

Har du mod på at undersøge om den ene eller anden form for coaching er noget for dig, kan du kontakte mig på telefon +45 24 20 41 73, skrive per kontakformularen , læse mere om praktisk information eller lære om mine  priser.


Karriere coaching

Karriere coaching giver mening lige meget om du er ledig eller opsagt, eller blot ønsker en anden retning i din karriere. Forløbet skræddersys efter dine behov og foregår som en række sparrings samtaler, der har det formål, at du hurtigst muligt når dit karriere mål.

Et karriereforløb er en investering i dig selv og dit arbejdsliv og en hurtig og effektiv måde, at komme videre i job eller at ændre din kurs på dit nuværende arbejde. 

Karriere Coaching kan hjælpe dig med, at skabe en forandring i dit professionelle liv, eller til at skabe nye karriere muligheder. 

Har du karriere drømme, der ikke endnu er opfyldt og mangler du en plan eller en at sparre med, kan du med mig som din karrierre coach begynde, at bevæge dig i den retning, du gerne vil. 

At få afklaret dig jobmål er første vigtige skridt mod dit nye mål. I coaching bruger jeg relevante spørgeteknikker til at hjælpe dig med at finde frem til, hvor dine ønsker, ressourcer og kompetencer og ønsker ligger. Efterfølgende bliver det muligt sammen at udarbejde en plan for, hvordan du kommer i mål og i den process, vil jeg også være støttende og stå dig bi.   

Som din karriere coach ved jobsøgningsforløb,hjælper jeg dig også med de ting,som du har brug for igennem hele din jobsøgningproces såsom:

  • Afklaring og opsætning af realistiske karriere mål 
  • At igangsætte en plan til at nå målet
  • At søge job eller hjælpe med karriereskifte
  • At arbejde med dit CV og dine ansøgninger
  • At optimere din performance ved jobsamtale

Har du udfordringer på din nuværende arbejdsplads med kollegaer eller chefer, kan karriere coaching bruges til at finde hoved og hale i sitatuationen. Gennem coaching og sparring kan jeg  hjælpe dig frem til en plan for, hvordan du løser den. Det kan være meget svært, at få neutral støtte og hjælp fra din familie og venner eller andre kollegaer til den slags, og derfor er det bedre at søge uvildig hjælp udefra.


Hvordan ?

Det er væsentligt, at afklare om coaching egner sig til dit problem område, men lige så vigtigt er det, at finde ud af, om jeg er den rette coach for dig.

Hvis vi i løbet af  din screeningssamtale fnder ud af, at coaching kunne være relevant for dig, kan du booke din første session, hvor vi vil gå mere i dybden og få afdækket, hvilke overordnede udfordringer du har og ønsker løst.

I første samtale lægger vi en mulig plan for, hvordan et eventuelt forløb kunne se ud for dig og du får tid til at beslutte dig efterfølgende. Er du stadig interessseret indleder vi et samarbejde.

Den første samtale er ikke en coaching session, men en session, hvor vi afstemmer vores forventninger og lægger en plan og opdager om vi kan samarbejde på en konstruktiv måde. 

Din anden samtale er der, hvor vi går i gang med den plan, vi har udarbejdet i første session.

Coaching igangsætter en forandrings process, der tager udgangspunkt i din nutid, din fremtid og i dine potentialer.

Ønsker du at udvikle en ny plan for dit liv eller en ny forretningside,vil jeg hjælpe og støtte dig i dit arbejde med, at afklare og fastsætte dine personlige eller professionelle mål og med,at opdage de af dine kompetencer og ressourcer, der kan bringes i spil for, at du kan nå dine mål.

Coaching kan fremme dine personlige eller professionelle kompetencer og styrker desuden dit personlige lederskab.

Negative tanker og adfærd, der tidligere optrådte som hindringer på din vej, træder i baggrunden under et coaching forløb og dine uudnyttede evner og potentialer træder i forgrunden. 

Hvis du er blevet interesseret i at høre mere opfordres du til at kontakte mig på telefon 24 20 41 73 for en gratis uforpligtende samtale eller til at skrive til mig per kontaktformularen. Jeg ser frem til at høre fra dig.                                                                          Telefon (+45)2420 4173 |   Mail:hosida@hosida.dk  |   Kontaktformular