HosIda

Brug for hjælp?

Du er muligvis havnet her, fordi du har det svært men læs videre og fat mod, for der er hjælp at hente lige her.

Der er forskel på, hvor gode vi er, til at tackle livets udfordringer og hvis du ikke kan overskue din situation lige nu er du ikke alene for såddan er der mange der har det.

Arbejdslivet og eller det personlige liv udfordres mange gange i løbet af et helt menneskeliv. Der kan opstå et ønske om en ny retning på flere tidspunkter i livet, eller behov for en afklaring til at komme videre fra et ståsted, som man er vokset fra.

Fælles for alle menneskeliv er, at der bydes på mange svære udfordringer og mange får i løbet af deres liv brug for hjælp til, at komme gennem en livs udfordring, en livskrise, sorg over tabet af en nærtstående eller en decideret sygdom eller andet.

Verdens kriser påvirker også os alle og den verdensomspændene pandemi, som den vi oplever i Verden netop nu, bidrager til at mange flere mennesker end vanligt gennemgår kriser i deres personlige liv eller deres arbejdsliv eller begge dele.

Det er mentalt krævende, at følge med, i de næsten daglige ændringer omkring forbud omkring kontakt til andre og at skulle forholde sig til den evindelige testning og Covid19 pas der pt. skal bruges som adgangbillet mange steder. 

Det er forandringer der løbende vender op og ned på din og min hverdag og det er ikke så mærkeligt, at der er kø ved psykoterapeuter og at psykiatrien oplever en kraftig stigning i antallet af mennesker der får depression. 

Hvordan du personligt mestrer snoningerne på dit livs vej, kommer helt an på de medfødte evner og det opvækstmiljø du nu engang er givet og på hvordan dine kompetencer er udviklet.

Alle mennesker er født med evner, der kan udvikles samt forudsætninger for enten at tilvælge eller fravælge at ville udvikle sig. Men ikke alle er udstyret med lige gode evner og for nogle, kan det derfor give mening, at bede om hjælp til at udvikle sine mestringsevner.

Vil du gerne udvikle dig og dine mestrings kompetencer i forhold til dit personlige, fysiske eller spirituelle ståsted i livet, starter det med, at du vælger at tage ansvar for egen udvikling og det kræver så igen et stærkt ønske om at tage styringen over eget liv.

Lykkes det ikke på egen hånd og får du det værre og værre, anbefaler jeg du rækker ud efter hjælp. Alternativet er, at du fortsætter med sidde passivt på passager sædet, mens det bedre liv, som du måske kunne leve, med lidt professionel hjælp, glider dig forbi og ikke bliver til en realitet og i værste fald at bliver du decideret syg.            

Kirkegaard skrev engang  " At vove er at tabe fodfæstet for en stund - ikke at vove er at tabe sig selv". Kirkegaard havde ret for før man 'vover', at turde udføre et stykke seriøst personligt arbejde, må man fatte mod og træde ud, hvor man måske ikke kan bunde og måske bede om hjælp for første gang i sit liv. Vælger du at række ud må du vælge at stole på, at du kan komme 'frem' i god behold og entakt, sammen med din hjælper/ personlige terapeut eller coach.

At turde "vove" at tænke nyt og udvikle sig personligt er ikke nødvendigvis nemt, men det bliver klart nemmere sammen med en person, der er klædt på til at hjælpe dig og som støtter dig hele vejen. Alternativet til at 'vove' at gøre noget ved ens situation er, at tabe sig selv og lade stå til og forblive ulykkelig fastlåst.

Hvis der er noget her, der vækker genklang og du oplever ufordringer med, at mestre dit liv lige nu, opfordrer jeg dig til at kontakte mig på telefon 24204173 så finder vi sammen ud af om det, du står i lige nu, kan afhjælpes med min hjælp. Se også under praktisk og kontakt for mere information.