HosIda

Kan psykoterapeutiske samtaler afhjælpe stress ?


Kan samtaleterapi afhjælpe stress ?

  Fakta om stress

  • Mellem 250-300.000 danskere lider af alvorlig stress
  • 450.000 oplever stress symptomer dagligt
  • Hver fjerde (35.000) sygemeldes hver dag pga. stress
  • Flere kvinder (25%) end mænd (17,5%) har et højt stress niveau
  • Flere med et højt stress niveau har en langvarig sygdom 
  • Færre med højt stressniveau er hårdt eller moderat fysisk aktive i fritiden 
  • Flere med et højt stress niveau ryger dagligt og er svært overvægtige (Kilde: Stressforeningen).  

Der findes ikke en ensartet behandling af stress i sundhedssystemet, hvilket kan undre da der er et voksende antal mennesker der ender med, at få alvorlige følger af en ubehandlet stresstilstand. Stress behandles dog med stor success af psykoterapeuter og flere andre faggrupper. 

Bliv stressfri med samtaleterapi - Ved hjælp af psykoterapeutiske samtaler hjælper HosIda mennesker med, at få kontrol over deres stress, så de oplever at få et øget overskud og en lykkelig balanceret hverdag. Det er HosIda's erfaring, at folk med stress er anspændte i krop og sind og sjæl og derfor indledningsvist ikke rigtig har overskud til, at arbejde med sig selv kognitivt. 

Henvender du dig derfor til HosIda med stress, som det centrale for dine udfordringer, vil dit psykoterapeutiske forløb altid først søge, at få din krop og din psyke i så meget balance, at der kan skabes overskud til at kigge på din adfærd og arbejde med den kognitive del.

HosIda anvender mindfullness og afspænding i forhold til, at skabe balance i krop og sind og finder, at samtale terapi er meget effektivt i forhold til, at arbejde med den kognitive del, hvor du får større indsigt i din egen adfærd og træning i kognitive færdigheder nu og her. 

Resultatet af din terapi beror på din mestringsevne og din motivation for at komme viderer frem til en balaceret tilstand og på, hvor dybtliggende årsagerne er til, at du lider af stress. 

Men resultatet vil på mange måder også afspejle, hvor godt du arbejder sammen med terapeut. Derfor er det også vigtigt, at afklare om der er god kemi mellem dig og din terapeut inden du starter et forløb op.

Der er HosIda's klare erfaring at langt de fleste får et stort og positivt udbytte af at bruge samtaleterapi i forbindelse med deres stress symptomer og Ida kan derfor varmt anbefale psykoterapi til stressramte.

I et psykoterapeutiske forløb får du chancen for, at arbejde med at dæmpe dine symptomer og lære, hvad der fremkalder din stresstilstand og hvordan du kan justere din adfærd for at skabe mulighed for at du kan blive frigjort af din stresstilstand eller at hindre at din tilstand forværres.

Du kan læse mere om stress her: netdoctor.dk og eller stressforeningen.dk


 HosIda -  Nørrebjerg Runddel 192E , 5220 Odense Sø 


Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk