HosIda

Psykoterapi og angst

Vidste du at...

  • Ca. 350.000 danskere i alderen 16-65 år lider af en eller anden form for angst
  • En mindre andel behandles af sundhedssystemet og et ukendt antal hos psykiater,psykoterapeuter, psykologer og læger
  • Det er tilfældigt, hvor angstlidende behandles og det antages, at de fleste ikke modtager relevant behandling (kilde: Angstforeningen).

Der findes en række angstlidelser og den ene gruppe lidelser (panikangst,agorafobi og enkelfobier), har det til fælles, at de giver kraftige kropslige symptomer, som for eksempel åndenød og hjertebanken og svedeture. 

For en anden gruppe angstlidelser (generaliseret angst og socialfobi) gælder det, at symptomerne godt nok kan give kropslige reaktioner og uro i kroppen, men at det meste foregår inde i personens hoved, og har en langt mere kognitiv karakter end den første gruppe. 

HosIda hjælper folk med deres angst og med at administrere den, så de kan fungere og opleve en harmonisk og lykkelig hverdag. Ida har god erfaring med psykoterapeutiske samtaler omkring panikangst og socialfobi og finder at den psykoterapeutiske samtale giver gode bæredygtige og langvarige resultater, både hos dem, der sideløbende modtager antidepressiv behandling og hos de der ikke gør. Udfaldet af behandling med psykoterapi beror dog altid på, hvilken form for angstlidelse du har og hvor svært du er ramt.       

Hvordan -  Du vil Indledningsvist i din samtale med Ida lære om, hvad kamp/flugt refleksen går ud på, fordi du gennem denne indsigt bliver i stand til at forstå, hvorfor du reagerer som du gør.

Når din forståelse er indtruffet er meget af vejen banet for, at du kan nærme dig de situationer, der fremkalder angsten og det er herved at den opløses. 

Mange veje til Rom - Der er naturligvis mange flere veje til målet om, at blive symptomfri end ovenstående og Ida supplerer da også ofte med mindfullness og generel hverdags coacing, for at hjælpe den ramte med overblik og en følelse af kontrol. 

Du kan læse mere om depression i artiklen om angst her: netdoctor.dk og på angstforeningen.dk