HosIda Online

Om stress

​​​​​​

  •  250-300.000 danskere lider af alvorlig stress
  • 450.000 oplever stress symptomer dagligt
  • Hver fjerde sygemeldes hver dag pga. stress
  • Flere kvinder (25%) end mænd (17,5%) har et højt stress niveau
  • Flere med høj stress har en langvarig sygdom 
  • Færre med høj stress er hårdt eller moderat fysisk aktive i fritiden 
  • Flere med høj stress ryger dagligt og er svært overvægtige (Kilde: Stressforeningen). 

Der findes ikke en ensartet behandling af stress i sundhedssystemet, hvilket kan undre, da der er et voksende antal mennesker der ender med, at få alvorlige sundhedsmæssige følger af en ubehandlet stresstilstand.

Stress behandles dog med stor success af psykoterapeuter og coaches og flere andre faggrupper. 

Ved hjælp af stress coaching hjælper jeg mennesker med, at få kontrol over deres stress, så de oplever at få et øget overskud og en lykkelig balanceret hverdag. 

Det er min erfaring, at folk med stress er anspændte i krop og sind og sjæl og derfor indledningsvist ikke rigtig har overskud til, at arbejde med sig selv kognitivt.


 Henvender du dig til mig med stress, som det centrale for dine udfordringer, vil vi i dit forløb altid først søge, at få din krop og din psyke i så meget balance, at der kan skabes overskud til at kigge på din adfærd og arbejde med den kognitive del.

Jeg anvender mindfullness og afspænding i forhold til, at skabe balance i krop og sind og finder, at samtale terapi er meget effektivt i forhold til, at arbejde med den kognitive del, hvor du får større indsigt i din egen adfærd og træning i kognitive færdigheder nu og her. 

Resultatet af dit forløb hos mig beror på din egen mestringsevne og din motivation for at komme viderer frem til en balaceret tilstand og på, hvor dybtliggende årsagerne er til, at du lider af stress. 

Men resultatet vil på mange måder også afspejle, hvor godt vi arbejder sammen.

Derfor er det også vigtigt, at afklare om der er god kemi mellem dig og din terapeut (mig), inden du starter op i et forløb.

Min erfaring fortæller, at langt de fleste får et stort og positivt udbytte af at bruge coaching i forbindelse med deres stress symptomer og jeg anbefaler derfor varmt stressramte at overveje at begynde et forløb.

I et stress coaching forløb får du chancen for, at arbejde med at dæmpe dine symptomer.

Du lærer, hvad der fremkalder din stresstilstand og hvordan du kan justere din adfærd for at skabe mulighed for at du kan blive frigjort af din stresstilstand eller at hindre at din tilstand forværres.

Du kan læse mere om stress her: netdoctor.dk og eller stressforeningen.dk